Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı | Sayı : 68 (Kasım 2024)
17 CAFERSADIKABALIOĞLUEĞİTİMVEKÜLTÜRVAKFI Acıpayam ilçesinin yöresel lez- zetleri olarak (GastroAcıpayam): Sulu Dirlime Bibertuzu No- hutlu Tavuklu Bulgur Pilavı Top Tarna Tarnaşı Arabaşı Erişte Çorbası Etli Kuru Biber Patlıcan Dolması Bişi Soğanlı Yoğurt Böreği Haşhaşlı Çörek Sareli (Sareyli) ve Pekmezli Un Helvası, Babadağ (GastroBabadağ): Pekmez Köftesi Soğanlı Gev- rek, Erişte Çorbası Arabaşı Top Tarhana Aşı Keşkek Patlı- can Közlemes Şakşuk Aşı Etli Gevrek Kuru Patlıcan Dolması Kuyu Tandır Tesbi Aşı Amedi Böreği Kıkırdak Beyzimesi, Pek- mezli Top Helva Pekmez Bula- macı Baklan (GastroBaklan): Göce Köttüsü Tarhana Aşı Arabaşı Tutmaç Çorbası Nohut Aşı Keşkek Et Yemeği Topa- lak Aşı Yaprak Sarma Patlıcan Közlemesi (Yoğurtlu) Biber Aşı Kuru Biber ve Patlıcan Dolması Kabak Tatlısı Çiğirdek (Haşhaşlı Ekmek) Un Helvası Aşure Bekilli (GastroBekilli): Pişmiş Tarhana Depit Aşı Keşkek Katmer İrmik Helvası Beyağaç (GastroBeyağaç): Erikli Kuru Fasulye Kırtıl Çayı Pekmezli Nişasta Helvası Tatlısı Topan Tarna Topan Tarhana, Yoğurtlama Acılı Kavurma, Erikli Et Kavurma Tavuk Ekşile- mesi Taze Fasulye Yoğurtlama- sı Keşkek Erik Ekşili Tez Turşu Sareli Tatlısı Pekmezli Tatlı Bozkurt (GastroBozkurt): Muhacir Böreği, Muhacir So- munu Katıklı Dolma Düğün Kolacı Sütlü Biber Aşı Sütlü Çorba Dolama Cızlama Kiide Buldan (GastroBuldan): Buldan Pidesi Dizi Biber Dizi Fasulye Dizi Erik Dizi Bamya Otlu Pide Göce Aşı KuruDolma Buldan Simidi Kabak Pidesi Balcan Soğan Çağla Dövmesi Saraylı Tatlısı Bulambaç Tatlısı Köğtü Günbalı Çal (GastroÇal): Kemikli Bulgur Aşı Pirinç Aşı Ala Dana Bükmesi Arabaşı Yaprak Sarma Keşkek Depit Aşı Etli Kuru Patlıcan Dolması Etli Bamya Kabak Aşı Sulu Ka- vurma Katmer Soğan Böreği Çal Pidesi B örülce Gevreklemesi Ovalamaç Kuru Biber Turşusu Çiğirdek Tatlısı Kabak Tatlısı İrmik Helvası Pekmez Bessel Tatlısı Kuyruk Helvası Süller Baklavası Çameli (GastroÇameli): Kuru Biber Yoğurtlaması Oğ- lak Kebabı Arabaşı Kuru Biber Ekşilemesi Acılı Ezme Gındıra Çorbası Tarhana Kuru Fasulye Alabalık Leğen Böreği Me- neviş Yoğurtlaması Keş Kurusu Kaymak Suyu Sütlü Kabak Yemeği Çardak (GastroÇardak): Topça Gömbe Kapama Pancar Kavurması Bulgur Aşı Tarhana Yaprak Sarma Keş- kek Nohut Aşı Çivril (GastroÇivril): Etli Topça İncir Dolması Bul- gurlu Patlıcan Aşı Arabaşı Dişli
RkJQdWJsaXNoZXIy MTIzMzUy