Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı | Sayı : 68 (Kasım 2024)
18 CAFERSADIKABALIOĞLUEĞİTİMVEKÜLTÜRVAKFI Balık Dolması Keşkek Topa- lak Aşı Kuru Patlıcan Yemeği Yoğurtlu Patlıcan Gömbesi Etli Bamya Katmer Hamursuz Haşhaşlı Katmer Bükme Göm- be Garma Gatma Pelte Ço- ban Helvası Kaymak Baklavası Pekmez Bulamacı Un Helvası Kaymaklı Baklava, Balık Yahni- si Haranı Turşusu Ovmaç Güney (GastroGüney): Çiğ Sarma Dığan Katmeri Koruk Turşusu Göce Aşı Tar- hana Çaput Aşı Keşkek Kuru Patlıcan Dolması Garma Gat- ma Köz Turşusu Pekmez Bu- lambacı Un Helvası Honaz (GastroHonaz): Arabaşı Etli Bakla Fasulye Bakla Kaynatması Yuvalama Gömbe Kale (GastroKale): Baklava Yağda Kızartılmış Çı- tır Biber Biber Dolması Karışık Etli Dolma Damat Şurası Biber Tatarı Üç Kulak Tatlısı Pamukkale-Merkezefendi (GastroPamukkale) (GastroMerkezefendi): Gazoz Etli Nohut Katmer Tarhana Denizli Tandır Kebabı Kuru Patlıcan Dolması Keşkek Etli Bamya Fasulye İrmik Tat- lısı Sarayköy Gastronomi (GastroSarayköy): Dolma Tarhana Etli Kuru Fa- sulye Keşkek Etli Bamya Pat- lıcan Közleme Molivelli Turşusu Serinhisar Gastronomi (GastroSerinhisar): Leblebi Tarna (Tarhana) Aşı Patlıcan Dolması Etli Nohut Ye- meği Gavurma Aşı Tavas Gastronomi (GastroTavas): İçli-Dışlı Tahanlı Pide Gelin Turşusu Toga Aşı Şipit Tavas (Yanık) Koyun Yoğurdu (Bakraç Yoğurt, Yanık Kokulu Yoğurt) Etli Pekmezli Kabak Aşı Top Tar- hana (Etli) Yavan Tarhana Aşı Kuru Patlıcan Dolması Tavas Güveci Soğan Aşı Tutmaç Aşı, Bisi Bisi Erişte Kaşık Helva, Ta- vas Baklavası Gaygana Tatlısı Tenem Helva Kuyruk Helvası Saraylı Tatlısı Un Helvası Sonuç ve Öneriler Yerli ve yabancı ziyaretçilerin De- nizli’yi keşfetmeleri ve kırsal alan- ların kalkınması amacıyla oluştu- rulan sesli rehber projesinde yer alan tüm değerler için karekodlu tabelalar değerlerin bulundukları yerlere uygun bir şekilde yerleşti- rilerek Denizli’yi keşfetmeleri ko- laylaştırılmalıdır.
RkJQdWJsaXNoZXIy MTIzMzUy