Previous Page  38 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 38 / 44 Next Page
Page Background

oldukça yüksektir. Vücudumuzun ihtiyaç

duyduğu protein, yağ, karbonhidrat ve

mineral açısından yeterlidir. Uzun süreli

kaynatma nedeniyle vitamin değerinde

azalmalar meydana gelmektedir. Buna

rağmen C vitamini hariç vitamin değeri

böylesi bir yemek için genelde yeterlidir.

Yapısındaki buğdaydan kaynaklanan ni-

şasta ve et yağı nedeniyle de doyurucu

ve tok tutucudur.

SONUÇ

Keşkek, hazırlanması zor paylaşımı

bir o kadar kolay ve anlamlı geleneksel

bir yemeğimizdir. Onun tadında yardım-

laşma, paylaşma, kaynaşma; kokusunda

herkesle paylaşmanın ve peygambere

ait bir geleneğin sürdürülmesinin hazzı

vardır. Onsuz dualarımızın kabul olma-

yacağına inanırız sanki. Onu kaynat-

madan sünnet olamayacağımızı hatta

evlenemeyeceğimizi düşündüğümüzden

bir çocuğa keşkeğinin kaynatılıp kay-

natılmadığını, delikanlıya da keşkeğinin

yenilip yenilmediğini sorarız. Kısaca-

sı Anadolu coğrafyasında hatta diğer

Türk yurtlarında benzerlerini yaparak iyi

günde-kötü günde, varlıkta-yoklukta, se-

vinçte-tasada bir olmanın, birlik olmanın

önemini bir kez daha yaşarız, yaşatırız.

Kısacası biz keşkeksiz, keşkek bizsiz ola-

maz, olmamalı.

Keşkek ustası ve tezgahı

Keşkek eziliyor

36