Keşkeğin bir diğer özelliği ister pişirildi-
ği ortamda, isterse evde tüketiliyor olsun
tüketiminde israftan mümkün olduğunca
kaçınılmasıdır. Çünkü çoğu insanlar keşke-
ğin peygamber yemeği olduğuna inanır ve
israf edilmesinin aynı zamanda peygam-
bere de saygısızlık olduğunu düşünür.
Keşkeğin besleyici değeri
Eskiden bir çok cemiyet yemeği sade-
ce keşkek ve onunla birlikte servis edilen
turşu ve bir tatlıdan (irmik/un helvası,
zerde …vb.) ibaretti. Servis edildiğinde
kaşıkla yenilebileceği gibi yufka veya so-
mun ekmeği ile de yenilmesi söz konu-
sudur. Günümüzde bu şekil tüketimi var-
sa da genellikle yemek sonunda özel bir
tamamlama yemeği olarak tüketilmekte
veya yemeklere bağlı olmaksızın kaşıkla
yenilmektedir. İçerisindeki et ve et-kemik
suyu nedeniyle keşkeğin besleyici değeri
Et ilave edilmiş keşkek
Servise hazır keşkek
35