Previous Page  37 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 37 / 44 Next Page
Page Background

Keşkeğin bir diğer özelliği ister pişirildi-

ği ortamda, isterse evde tüketiliyor olsun

tüketiminde israftan mümkün olduğunca

kaçınılmasıdır. Çünkü çoğu insanlar keşke-

ğin peygamber yemeği olduğuna inanır ve

israf edilmesinin aynı zamanda peygam-

bere de saygısızlık olduğunu düşünür.

Keşkeğin besleyici değeri

Eskiden bir çok cemiyet yemeği sade-

ce keşkek ve onunla birlikte servis edilen

turşu ve bir tatlıdan (irmik/un helvası,

zerde …vb.) ibaretti. Servis edildiğinde

kaşıkla yenilebileceği gibi yufka veya so-

mun ekmeği ile de yenilmesi söz konu-

sudur. Günümüzde bu şekil tüketimi var-

sa da genellikle yemek sonunda özel bir

tamamlama yemeği olarak tüketilmekte

veya yemeklere bağlı olmaksızın kaşıkla

yenilmektedir. İçerisindeki et ve et-kemik

suyu nedeniyle keşkeğin besleyici değeri

Et ilave edilmiş keşkek

Servise hazır keşkek

35